Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Terugblik 16e Veldtoertocht

Terugblik 16e Veldtoertocht

Op zondag 17 januari is voor de 16e keer de Veldtoertocht van Rhenoy verreden. Na een periode van 4 weken vorst reden de deelnemers deze zondag een mistig parcours, invallende dooi en regen tegemoet. Desondanks verschenen een kleine 300 mountainbikers aan de start van de Tocht der Tochten.

Doordat de ondergrond nog hard was konden de rijders snel rijden door de boomgaarden en weilanden maar de smeltende sneeuw zorgde ervoor dat het erg nat en glad werd. Dit jaar waren er nieuwe gedeelten in het traject opgenomen en kon men genieten van een prachtige omgeving. Door de invallende dooi deed De Hel van Rhenoy haar naam eer aan en moesten er aanvullende maatregelen getroffen worden om ongelukken te voorkomen. Sommige deelnemers zakten met fiets en al door het ijs, wat op zich wel spectaculaire plaatjes opleverde. Ook op de dijk bij het Fort van Asperen speelde gladheid de deelnemers parten. Door het plotseling opvriezen van de bovenlaag deden hier zich verschillende valpartijen voor.

Bij terugkomst in de Betuwepoort werden de rijders verwelkomd door muziek van DJ Ramon en kon men de foto’s van deze tocht nog eens op een groot scherm bekijken. Ook werd deze middag de nieuwe Miss Rhenoy, Mariëlle Verstegen, voorgesteld aan het publiek. Zij zal in dit Lustrumjaar Miss Rhenoy 2010 zijn.

RTV Betuwe maakte van de tocht een mooie film, die u hieronder kunt bekijken:

Klik hier voor foto's van de veldtoertocht 2010