Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Alle details van de feestweek

Aankomende zondag 23 mei is het dan eindelijk zover; de start van de lustrum feestweek in Rhenoy! Hieronder volgt het programma met alle details van 23 mei t/m 29 mei:

Zondag 23 mei
Om 11:00 uur Oecumenische viering in de NH Kerk aan de Dorpsstraat in Rhenoy. Na een kop koffie, volgt aansluitend om ca. 13:00 uur een historische wandeling door Rhenoy (verzamelpunt in de grote schuur aan de overkant van de NH kerk). Jong en oud zijn welkom voor deze historische ontdekkingstocht.

Woensdag 26 mei
Een superleuke kindermiddag, met spelletjes en optredens. We verzamelen om 12:30 uur in de speeltuin. Na wat lekkers gegeten en gedronken te hebben, begint om 14:00 uur op de Dorpsstraat Jeroen’s Jeugdshow. Een trendy show voor kinderen en zeker ook leuk voor de ouders. Zoals: de assistente verkiezing, een spekkenkampioenschap en hits raden in de fragmentenshow. Een unieke ‘geniet-belevenis’ met een hoog ‘meedoe-gehalte’.
Na een korte pauze start om 15:30 uur een echte Zumba Clinic door Akky Fit uit Beesd. Opzwepende muziek, leuke bewegingen en samen veel lol hebben. Met om 16:30 uur een spetterend optreden van de kinderen.
De hele middag zijn er ook diverse spelletjes te doen. Alles voor de kinderen is gratis.
De Dorpsstraat is deze dag vanaf 13:30 uur afgesloten voor verkeer.

Woensdagavond 26 mei
Om 17:30 uur begint de gezellige familie barbecue. Een gevarieerd aanbod van vlees, vis, groenten en lekkere salades. U kunt zich hiervoor opgeven via lustrum@rhenoy.info, het formulier in De Klepperman of per voorinschrijving op zaterdag 22 mei van 10:30 tot 13:00 uur in de Betuwe Poort. De avond wordt extra gezellig gemaakt met leuke muziek om mee te zingen.

Donderdag 27 mei
Om 11:30 uur worden alle 55-plussers uit Rhenoy en ‘oud-Rhenoy’ van harte uitgenodigd voor een open eettafel en boottocht over de Linge. Rederij Brizo vaart van Geldermalsen naar Beesd, een voor velen minder bekend stukje Linge.

Donderdagavond 27 mei
De avond is gereserveerd voor de altijd gezellige Bingo met leuke prijzen en een jackpot van 250 euro! De tent is open om 20:00 uur. Aanvang is 20:30 uur. De muziek wordt deze avond verzorgd door DJ Ramon. De bingo vindt plaats in de tent op de Dorpsstraat (bij Merkens).

Vrijdagavond 28 mei
Is gereserveerd voor de razend populaire Playback Show. Een avond vol plezier, vertedering, hilariteit om ludieke acts en optredens door jong en oud uit Rhenoy. De avond begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Alles vindt plaats op de Dorpsstraat. Vanaf ca. 23:00 uur een spetterend optreden van de talentvolle band Mother of Pearls. Voor de jongeren: vergeet niet een ID kaart mee te nemen! Zonder geldig ID, geen drank.

Zaterdag 29 mei 2010
Sportieve jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar worden uitgenodigd deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race. De Rabo Dikke Banden Race begint om 11:00 uur.
Klik hier voor het formulier om je aan te melden
Daarna begint het officiële programma van de 30e Wielerronde van Rhenoy. Met om 12:00 uur de Amateurs B en om 13:30 uur Amateurs A.
Voordat de Elite/Beloften rijden om 16:00 uur is er nog een spetterend pauze programma ‘stuntrijden op motoren’, aanvang 15:30 uur. Acrobatische kunsten en extreme tricks op gebied van motorbeheersing.

Zaterdagavond 29 mei
Vanaf 20:30 uur is er een groots slotfeest. Met optredens van: Dirk Meeldijk, de volkszanger uit Hillegom die houdt van het leven. Grad Damen, de vrolijke zanger uit Breda zingt up tempo nummers en liedjes met een lach en een traan. Jeroen van der Boom, de veelzijdige entertainer die als zanger doorbrak met ‘Jij bent zo’. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Radio Hollandio. Ook deze avond is gratis toegankelijk. Vergeet niet je ID kaart! Klik hier om de artiesten te kunnen beluisteren.

Loterij
Tijdens de lustrumweek kunnen loten à € 1,- en Wielerronde programmaboekjes à € 1,50 met een lot gekocht worden. Er zijn schitterende prijzen te winnen. o.a. een ballonvaart voor 2 personen beschikbaar gesteld door Vaillant CV ketels en een waardecheque voor tuinadvies beschikbaar gesteld door Het Tuinburo Rhenoy.

Kermis en eten
Op vrijdag en zaterdag zullen er verschillende (kermis-)activiteiten op en rond de Dorpsstraat aanwezig zijn: een schiettent, springkussens, mechanische stier, glijbaan, draaimolen etc. De meeste attracties zijn gratis toegankelijk.
Voor de lekkere trek kunt u terecht bij de friet- en viskraam.

Bereikbaarheid Rhenoy
De Dorpsstraat tussen Schoolstraat en Dijkstraat is woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag niet toegankelijk. Zaterdag is overdag Rhenoy geheel afgesloten voor verkeer i.v.m. de Wielerronde.
Er is parkeergelegenheid op het terrein bij de RK Kerk, de Betuwe Poort en de parallelweg.

Sponsoren
De lustrum feestweek was op deze wijze nooit mogelijk geweest zonder sponsoren. Mede dankzij hun financiële ondersteuning kan Rhenoy dit lustrum uitbundig kan vieren. Sponsoren bedankt! Klik hier om alle sponsoren te bekijken.