Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Feestweek succesvol van start

Feestweek succesvol van start

Afgelopen zondag ging in ons dorp de lustrum feestweek van start met een oecumenische kerkdienst en aansluitend een historische wandeltocht door Rhenoy. Gedurende de middag maakten ruim 250 geïnteresseerden, in het prachtige lenteweer, kennis met de geschiedenis en wetenswaardigheden over het dorp.
De wandeltocht voerde langs 75 markante plekken in Rhenoy, waar met behulp van een fotostandaard het verleden werd getoond op de plek van het heden. Het vertrekpunt van de route was vanuit de oude vloedschuur tegenover de NH kerk en liep vervolgens bijvoorbeeld langs de toenmalige katholieke kerk, de gebouwen ‘Opwaarts’ en ‘Ons Honk’, de brandweerkazerne, de veerpont, de waterpomp en vele oude straatbeelden. De senioren onder de dorpsbewoners mengden zich spontaan met de jongeren van het dorp en zo ontstonden er leuke educatieve discussies en historische anekdotes. Eenmaal teruggekomen bij het startpunt werd er nog lang nagenoten van de tocht. Ook kon men daar meedoen aan een historisch spel van mevrouw De Jong. Zij had een tafel vol met historische attributen, waarvan men moest raden wat het was. De uiteindelijke winnaars hiervan zijn geworden: Lisette de Keijzer en Rene de Keijzer (geen familie van elkaar).
De route werd 2e pinksterdag vroeg in de ochtend nog uitgebreid met fotostandaards net buiten Rhenoy. Zo werd er een bordje aan de overkant van de Linge bij het toenmalige veer geplaatst, maar bijvoorbeeld ook bij de school de Bloeiende Betuwe, de oude rijwielhandel (Van Bruggen), het oude 'Bierhuis' vlak voor Acquoy, in de Breezij iets voorbij het oude voetbalveld en ter hoogte van 'Rust wat'. Ook die dag hebben nog veel mensen de route bekeken.
Maandagavond werd de route weer opgeruimd en het was leuk daarbij te constateren dat er heel veel dorpsbewoners naar buiten kwamen om nog even over de wandeltocht te praten en er waren zelfs mensen die ook spontaan nog historisch beeldmateriaal aanboden! Heeft u ook nog een oude foto of video-opname van Rhenoy, die u graag wilt delen? Stuur dan s.v.p. een mail naar
webmaster@rhenoy.info

Langs de route van de Historische wandeltocht

 Historisch spel van mevrouw De Jong

Klik hier voor meer foto's van de Historische wandeltocht 2010

Veelbelovend vervolg feestweek
Ook de rest van de feestweek zal, ter gelegenheid van het lustrum, plaatsvinden in de Dorpsstraat ter hoogte van het weiland midden in het dorp. Net als 25 jaar geleden belooft het een memorabel straatfeest te worden en voor het geval de weersomstandigheden tegenzitten, zijn er voor de zekerheid op de groenstrook naast het weiland grote pagodetenten geplaatst.
Op woensdag zal het feest verder losbarsten met de kindermiddag en aansluitend de familiebarbecue.
De donderdag is overdag gereserveerd voor de senioren en ’s avonds is er voor iedereen de altijd gezellige Bingo met leuke prijzen en een jackpot van 250 euro!
Op vrijdagavond vindt de razend populaire Playbackshow plaats. Een avond vol met ludieke acts en optredens door jong en oud uit Rhenoy en omgeving met aansluitend een optreden van de talentvolle band Mother of Pearls.
Aanstaande zaterdag zal overdag de jaarlijkse wielerronde verreden worden en ’s avonds begint om 20:30 een groots slotfeest met optredens van Dirk Meeldijk, Grad Damen en Jeroen van der Boom. Ook deze avond is gratis toegankelijk!

Klik hier voor meer details van het programma