Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Verslag feestweek

 

Verslag Feestweek  Rhenoy     25 mei  t/m 28 mei 2011

 
Dinsdagavond 24 mei 2011

Nadat de tentenbouwers in een rap tempo ons tijdelijke onderkomen hadden neergezet was het de beurt aan de vele vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken.

Verlichting, banken, tafels, podiumaankleding werden in de tent gezet gehangen.

Ondertussen werd de bar in orde gemaakt en de tap aangesloten.

Na een klein pilsje konden we met z’n allen zeggen dat de locatie klaar is voor een prachtige feestweek!

 Woensdag 25 mei 2011

 Kindermiddag

 Al snel na 12.30 uur stonden de eerste kinderen met veel enthousiasme bij de ingang van de tent. Ze moesten nog even wachten op de rest, maar om 13.00 uur mocht dan eindelijk iedereen aan tafel om te eten. Het lunchbuffet was keurig verzorgd en werd gesponsord door Bakkerij Van Walderveen uit Beesd voor het brood en Fruitbedrijf van de Water voor de peren. Vooral het breekbrood was erg populair bij de kinderen.

De clowns van AHHA hadden ondertussen de coaches voorzien van een mooie strik en een korte uitleg. En nadat alle buiken waren gevuld konden de kinderen in groepjes deelnemen aan de verschillende onderdelen. De mooie planning veranderde al snel in een complete chaos, maar de kinderen konden ook uit zoveel dingen kiezen.

Zo konden ze zich laten schminken, meedoen met een groot 4-op-1 rij spel en andere spellen, cake versieren en opeten, knutselen aan een snorrebot (versierd houtje aan een touwtje dat geluid maakt bij het rondslingeren) en uiteraard leren hoe je een goede clown wordt tijdens de clowns-workshop. Het was erg leuk om te zien hoe Idje en Watje bezig waren met de kinderen en voor alle leeftijden iets anders hadden verzonnen. Vooral de emotie-bus voor de oudere kinderen trok de nodige aandacht, doordat de complete groep hardverscheurend zat te huilen.

Bedankt Maggy ( www.dedromenvanger.nl ) voor het organiseren van de knutselworkshop! Bedankt Idje en Watje van AHHA (ahha.acts@gmail.com)voor de clownslessen! En tot slot, bedankt Rabobank voor de financiële bijdrage!

Barbecue

 Na de kindermiddag hadden we als organisatie even tijd om bij te komen van de ruim 70 kinderen. Wat een rust in de tent toen alle kinderen waren vertrokken!

De barbecue was goed bezocht met ruim 60 grote en kleine deelnemers. Het weer was perfect, dus iedereen kon lekker buiten gaan zitten. Het is ieder jaar weer gezellig met z’n allen bakken rond de barbecue en/of vispan. De barbecue was wederom perfect geregeld door Slagerij Arisse. Heerlijke vlees-, kip-, vis- of vegetarische pakketten, salades, stokbrood en saus, ofwel iedereen heeft lekker gegeten op de woensdag. En de afwas hoefde niet te worden gedaan, ook dat werd verzorgd door Slagerij Arisse!

 

Donderdag 26 mei 2011

 55+ middag

 Rond 12.30 uur waren er 40 personen in de tent die deel wilde nemen aan de open eettafel

De tafels waren gezellig gedekt en op de achtergrond werd er gezellige muziek gespeeld door Ben Heering  Nadat er nieuwsgierig is rond gelopen  in de tent ( er hingen veel oude foto's) gingen we aan tafel.  Het eten werd geserveerd met behulp van enkele bestuursleden van de soos en de vaste mensen van de maandelijkse open eettafel. Het eten smaakte heerlijk en er werd gezellig over en weer met elkaar gesproken.  Na deze heerlijke maaltijd kreeg een ieder een vragen lijst die betrekking had op de getoonde foto’s . Deze vragenlijst gaf nog veel discussie wat leidde tot een gezellig evenement. Na enige tijd gepuzzeld te hebben werd de vragen lijst doorgenomen. Ook dit gaf  weer discussie . Dit was leuk om aan te horen want dit was juist de opzet . Aan het einde van de middag hebben we ook nog samen gezongen onder begeleiding van Ben. Al met al een geslaagde middag .

Speciale dank voor Lies en Jacques.

 Grote Rhenoyse Bingo

Donderdag avond was er de bingo avond. Deze werd goed bezocht ongeveer 80 personen kwamen naar deze bingo. Het was erg gezellig en best wel spannend , “wanneer valt de BINGO”

Ook voor de jackpot was er veel belangstelling  en de winnende persoon was erg blij.

 

Vrijdag 27 mei 2011

 Playbackshow

 Ook dit jaar hadden we weer 20 deelnemers, waarvan 7 deelnemers van 0 t/m 9 jaar, 10 deelnemers van 10 t/m 16 jaar en 3 volwassen deelnemers.

Natuurlijk ging de playbackshow van start met de toekomstige sterren, de peuters en kleuters. De één durfde te dansen en te zingen, terwijl er ook kleuters die toekeken wat er allemaal om hen heen gebeurde. Het is ook best eng op een podium terwijl iedereen naar je staat te kijken.  Als beloning en aanmoediging kreeg iedereen een snoepje en applaus.

Na de peuters waren dan eindelijk “de grote” aan de beurt.

De sterren werden professioneel aangekondigd door Herman van Klaveren, die voor de gelegenheid speciaal een Afrikaans pak had laten maken in Gambia.

De voorbereidingen waren bij de deelnemers goed zichtbaar, het zag er allemaal geweldig uit en iedereen deed vol overgave zijn best. Ook dit jaar had de jury weer een moeilijk taak om de “beste” te kiezen.

 

Na lang jury-beraad werden de bekers als volgt uitgedeeld:

Groep 0-9 jaar:

Winnaar (nr.1)  : Heléne , Lisa, Stephan en MIka met het liedje “Ernie”

Nummer 2         : Anouk, Elke, Eline en Hilde als K4 (voor de gelegenheid)

Nummer 3         : Max, Guus, Sterre en Sven als Piet Piraat.

 

Groep 10-16 jaar:

Winnaar: Erik en Jeremy met LMFAO (te zien op youtube!)

 

Groep volwassenen:

Winnaar: Bianca Kalf met Sugerly Hooper (met “kale muts”).

 

 Dit jaar was er ook weer originaliteitprijs en die ging naar Rick, Frank en Martijn met hun optreden van “Afroman”

 

Voor alle deelnemers was er natuurlijk weer een zak drop en een kus van Miss Rhenoy, Peggy.

Met de tent goed gevuld was de vrijdagavond werderom een succes te noemen!


Ter afsluiting vond er nog een leuk incident plaats: Herman van Klaveren ging in zijn onderbroek naar huis, nadat er fel en heftig op zijn Afrika pak werd geboden. Uiteindelijk ging Jaap Korevaar na betaling van € 150,00 voor Stichting EVK Afrika naar huis met het Afrika pak.  Er gaan diverse geruchten door het dorp waar het pak nu is……

Dank aan Ramon voor de muzikale ondersteuning deze avond!

 

Zaterdag 28 mei 2011

 31e Feestavond Rhenoy mmv Radio Veronica

Vanaf 20:30uur ging de tent open voor het publiek.

Op een paar zeeer fanatieke feestgangsters na kwam het publiek mondjesmaat binnendruppelen.

Vanaf 21:00uur draaide DJ Juri Verstappen de schuiven open en knalde hit na hit door de tent.

2 uur later nam DJ Rick van Velthuijsen het stokje over en hij vermaakte het publiek van jong tot oud.

Inmiddels was de tent aardig volgelopen en heerste er een leuke sfeer.

Om 01:00uur was het helaas afgelopen en “moest” iedereen naar huis.

Velen gingen nog even bij Jan en Roef in de frietkraam een patatje halen om er zeker van te zijn geen honger te hebben onderweg.

 

 Zondag 29 mei 2011

 opruimen

zoals het hoort na een fantastische feestavond valt het niet mee om zondag ochtend op te staan…

toch waren er een hoop handen aanwezig om mee te helpen met het leegruimen van de feesttent.

In de loop van de middag was alles weg en bleef de tent alleen achter om maandags afgebroken te worden door de tentenbouwer.

 

Namens de VDR en de feestcommissie: Trudy, Hetty, Anita, Nils, Willeke, Miranda, Kees en Martijn danken wij alle vrijwilligers die de hele week hebben geholpen om de feestweek een succes te laten zijn.

 Dankjewel en tot volgend jaar!!