Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Verwerkopruim actie met leuke prijzen

Ook dit jaar organiseert de gemeente Geldermalsen een vuurwerkopruimactie. Woensdag 2 januari tussen 10.30 uur en 12.30 uur mag iedereen een gevulde vuurwerkafvalzak inleveren bij het verzamelpunt in uw dorp (in Rhenoy in de Dorpsstraat thv het weilandje/de leilinden). Voor elke ingeleverde zak ontvangt u een lot waarmee u kans maakt op het winnen van een ‘tablet’. In totaal verloten we 5 prijzen. De hoofdprijs wordt gesponsord door ‘Van Helden Relatiegeschenken’. Iedere deelnemer krijgt een leuke attentie.

Speciale of gewone zak

De afvalzak krijgt u mee bij de vuurwerkverkooppunten en op de basisscholen in de gemeente Geldermalsen. Of vraag ernaar bij de receptie van het gemeentehuis. Maar een gewone vuilniszak werkt ook prima.

Tijdens de vorige actie is + 80% van de zakken door kinderen ingeleverd, daarom is besloten ook dit jaar de afvalzakken via de basisscholen te verspreiden. Ouders, wij wijzen u erop dat u als ouder verantwoordelijk bent voor de inzamelactiviteiten van uw kind(eren).

Bij het inzamelpunt kunt u ook uw kerstboom inleveren.

Vegen van wegen

Voorgaande jaren werd er op 1 januari met veegwagens geveegd. Bij wijze van proef doet de gemeente dat dit jaar niet. Zo is het nut van de inzamelactie optimaal. De gemeente inventariseert na 2 januari waar er nog geveegd moet worden.

Kerstbomen inzamelen

Iedereen kan tegelijk met zijn vuurwerkafvalzak ook gratis de kerstboom inleveren bij het inzamelpunt.

Kerstbomen mogen na 2 januari ook gratis naar de milieustraat van de AVRI worden gebracht. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container (deksel moet gesloten zijn!).

Zo houden we de gemeente Geldermalsen schoon!