Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Raad van State: groen licht voor Nieuwbouwplan Rhenoy

Raad van State: groen licht voor Nieuwbouwplan Rhenoy

Woensdag 18 februari heeft de Raad van State uitspraak gedaan met betrekking tot het nieuwbouwplan 'De Oudenborch' in Rhenoy. Zij heeft het beroep van een aantal direct omwonenden ongegrond verklaard. Dit betekent dat de rechtsgeldigheid van het bestemmingsplan ‘Rhenoy-Noord’ is bevestigd. Het bestemmingsplan voor het realiseren van 55 woningen (fase 1) is daarmee onherroepelijk, inclusief de wijzigingsbevoegdheid om in een later stadium 25 woningen extra (fase 2) te realiseren.

Dit houdt concreet in dat de ontwikkeling van De Oudenborch nu definitief doorgaat. Inmiddels is begonnen het terrein bouwrijp te maken. Vorige week is gestart met het verwijderen van de oude bedrijfsgebouwen.

De interesse in de nieuwe woningen en vrije kavels is groot. Sinds de informatieavond in november 2014 is al ruim 90% van de rij- en hoekwoningen onder optie. Vanwege dit succes is een extra blok in verkoop gebracht. Van de half vrijstaande woningen (twee-onder-één-kap-woningen) staat op dit moment bijna 50% onder optie. Ook zijn er nog een aantal vrije kavels te koop, al vanaf 90.000 euro.

In de periode maart tot en met juni 2015 worden de verkoopcontracten gesloten en zal voor de rij- en hoekwoningen de bouwvergunning worden aangevraagd. Tot en met september 2015 wordt het terrein verder bouwrijp gemaakt waarna de start van de bouw in oktober 2015 aanvangt. Ook de nieuwe eigenaren van de vrije kavels kunnen dan beginnen met de bouw van hun droomhuis.

Meer informatie: www.deoudenborch.nl