Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Afsluiting A.Kraalweg.

Afsluiting A.Kraalweg.

Beste Dorpsgenoten van Rhenoy,

Recent is de afsluiting van de A. Kraalweg weer aan de orde. Dit is de verbindingsweg, vanuit Rhenoy komend richting Beesd, bij de afslag direct na Uilenpark de Paay. Deze weg voert langs de spoorlijn en het Betuwestrand.

Deze maatregel is voor het hele dorp een beperking om niet meer naar de A2 te kunnen rijden, of even je kinderen op het station af te zetten, zonder een grote omweg te moeten maken. Niet alleen lastig en tijdrovend, maar ook nog eens slecht voor het milieu!

Waar we ons in het bijzonder zorgen over maken is de bereikbaarheid van ambulances vanuit Rhenoy naar Nieuwegein. De afsluiting zal ervoor zorgen dat het langer duurt, voordat een ambulance in het ziekenhuis kan zijn. 

Wij verwachten dat deze maatregel niet op positieve reacties kan rekenen bij de bewoners van Rhenoy. Met deze enquête willen we onderzoeken in hoeverre onze verwachting klopt. Bij voldoende intekening kunnen we namens het dorp een krachtig signaal afgeven bij de verantwoordelijke wethouder en de gemeenteraad. Dit om de afsluiting wederom bespreekbaar te maken.

Gezien de krappe planning is enige tijdsdruk ontstaan, snelle actie is dus geboden. 

U kunt de enquête hier invullen: http://nieuw.rhenoy.info/bezwaar-afsluiting-a-kraalweg/

Dank voor uw handtekening.

MvG, Enkele initiatiefnemers, waaronder de CCRh, en VDR.