Betuwse 11 Dorpentocht

Ut goat deur…!

Joa, joa gullie lest ut goe!

Rhenoy – Hallo sportieve en andere actieve Rhenoyers…., we gaan weer fietsen! Na een periode van drie (!) jaar gaan we in Rhenoy weer de ‘BETUWSE 11 DORPENTOCHT’ organiseren én rijden.

Na twee jaar dubben ‘wel-niet’, ‘wel-niet’ organiseren, gaan we er dit jaar weer helemaal voor… de 7e  editie van de BETUWSE 11 DORPENTOCHT. Alle draaiboeken zijn uit de kast gehaald en met de goedkeuring van de gemeente op zak is het Rhenoyse wielercomité met veel enthousiasme gestart met de voorbereidingen.

En we hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij, want het we willen er een héél bijzondere editie van maken met veel deelnemers, veel vrijwilligers en hopelijk mooi weer. Al hebben we dat laatste niet in de hand.

Dit is overigens de allerlaatste BETUWSE 11 DORPENTOCHT! Niet omdat we zullen stoppen met toertochten organiseren, maar de voormalige gemeente Geldermalsen is op gegaan in de nieuwe gemeente West-Betuwe. Het bestuur van onze wielerstichting heeft daarom besloten om de tocht een andere, passender naam te geven. Daarom zal de 8e toertocht veranderen in bijvoorbeeld de WEST-BETUWESE DORPENTOCHT. Alle deelnemers van 2022 mogen een suggestie doen en uit alle inzendingen zal de nieuwe naam worden gekozen.

Rhenoy moet ZATERDAG 27 MEI weer gaan bruisen van de sportieve energie. Vanaf ’s morgens half negen luiden we de startbel voor de deelnemers aan de 130 kilometer tocht door ons mooie West-Betuwse land. En vanaf negen uur laten we de 100 kilometervreters los! Vooruitlopend op de nieuwe naam heeft de route commissie de route voor de twee langste afstanden al door de 26 dorpen van de nieuwe gemeente West-Betuwe gepland.

Voor de sportieve ouderen en families is er de 50 kilometer tocht. Deze gaat door de 11 dorpen van de voormalige gemeente Geldermalsen en start vanaf half tien. Natuurlijk zijn e-bikers, elektrische fietsers, ook gewoon van harte welkom.

De inschrijving voor de tocht start om acht uur en is in ons dorpshuis ‘De Betuwepoort’.

Vrijwilligers

Terwijl de deelnemers genieten van de inspanning, het landschap en het weer, gaat een deel van de vele Rhenoyse vrijwilligers aan de slag voor één van de hoogtepunten van de dag…. de ontvangst van de terugkerende fietsers. Wil jij ook mee helpen aan dit sportieve feest? Meld je dan aan bij voorzitter Klaas van Leeuwen of secretaris Hartger Brasjen van de wielerstichting. Je bent van harte welkom.

Kermis en meer….

Vanaf tien uur gaat een ander deel van de vrijwilligers het terras, de kramen en de kermis opbouwen die rond twaalf uur van start gaat. De ‘oude’  nieuwe Miss Rhenoy 2022, Sabine van Stappershoef (ze was al Miss Rhenoy in 2020), wordt vlak voor de ontvangst van de eerste deelnemers in het dorpshuis ontvangen door voorzitter Klaas van Leeuwen en daarna gaat het feest echt helemaal los!

De kermis is natuurlijk weer present met attracties zoals o.a. ‘old school’ draaimolen voor de allerkleinsten, het spectaculaire Bungeejump trampoline toestel en het hilarische ‘Harry de Hengst’-rodeo toestel.

Terwijl het terras langzaam  maar gestaag zal vollopen met terugkerende wielrenners en andere Rhenoyse zullen de hapjes en drankjes verkocht en geserveerd worden. Op de achtergrond zal DJ Leander voor een gezellig stukje muziek zorgen, onderbroken door de speakers van dienst die de deelnemers weer naar hun ervaringen zullen vragen.

En zoals al ruim 40 jaar te doen gebruikelijk is er een speciale muzikale gast. Dit jaar zal voor ons optreden de volkszanger Marcel Leemkuil. Marcel is een zanger met een zeer breed allround repertoire. Met zijn warme stemgeluid zingt hij met het grootste gemak de gezelligste Nederlandstalige volksplaatjes, maar draait hij ook zijn hand niet om voor schitterende Engelstalige ballads en swingende soulnummers. Ook een aanrader dus!

Jubileum editie

NIEUW: ter gelegenheid van de 40e Dikke Banden Race zal er een loopfiets race zijn voor de kids van 2 t/m 4 jaar!

Het wielercomité heeft er even op moeten wachten, maar 2022 gaat het echt gebeuren… De 40ste Dikke Banden Race voor de Basis Onderwijs-jeugd zal ’s middags zo rond drie uur van start gaan mogelijk onder het toeziend oog van een bekende oud deelnemer…

Er zal in vijf groepen op het lokale (afgezette) parcours worden gestreden om de prijzen en de kus van Miss Rhenoy! Nieuw dit jaar is de deelname van kinderen van 2 t/m 6 jaar. Voor de allerkleinsten is er een verkleind parcours dat op loopfietsjes wordt gereden. Ook de kinderen uit groep 1 en 2 rijden een verkort parcours. Kinderen uit groep 3 en 4 strijden in twee ronden om de 1e, 2e en 3e prijs. Ook is er een extra prijs voor het beste meisje! Daarna rijden groepen 5 en 6 drie lokale rondjes, terwijl de oudste deelnemers, groep 7 en 8, vier lokale ronden zullen fietsen.

Wethouder Rutger van Stappershoef, zelf oud amateurwielrenner, zal de startbel luiden. Tot slot zal Sabine, Miss Rhenoy 2022, alle winnaars huldigen samen met….. ???

In ieder geval heeft het wielercomité voor alle deelnemers een blijvende herinnering in petto!

Inschrijving

Deelname aan de 7e BETUWSE 11 DORPENTOCHT kost € 7,-, NTFU leden betalen € 5,-! Inschrijven kan vanaf acht uur ’s morgens in het Dorpshuis ‘De Betuwepoort’ of vóóraf via  https://www.fietssport.nl/toertochten/50112

Kinderen die willen deelnemen aan de 40ste Rhenoyse Dikke Banden Race kunnen zich kosteloos inschrijven tot drie uur ’s middags in het Dorpshuis ‘De Betuwepoort’ of via:

https://ready2race.teamjumbovisma.nl/dikke-banden-race/.

Tot ziens allemaal op zaterdag 27 mei aanstaande!