Dikke banden race

40ste Dikke Banden Race van Rhenoy

Na twee jaar kan eindelijk de jubileum editie verreden worden…
Cees Gijsen met zijn Dikke Band tijdens de 1e Dikke Banden Race in 1980.

Rhenoy – Zaterdag 27 mei aanstaande gaat het dan echt gebeuren… de 40ste DIKKE BANDEN RACE van Rhenoy! Een jubileum editie dus! En al ruim 40 jaar is het voornamelijk een wielerfeest voor de schoolgaande jeugd. Op de 1e editie na dan, want dat was er een voor stoere mannen en bijzondere fietsen.

In 1978, werd door de voorloper van de Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy, ‘Rhenoy Ontplooi’ op de Brink voor het eerst een fietswedstrijdje voor de schooljeugd georganiseerd. Toen de VDR eenmaal was opgericht werd de eerste echte Dikke Banden Race van Rhenoy georganiseerd, dat toen vooral een ludiek karakter had.

Niet alleen Cees Gijsen viel op met zijn Dikke Band op de transport fiets, ook Els en Bertus van Iersel op de tandem waren een bijzonderheid. Maar in de loop der jaren is de aandacht bij de Dikke Banden Race, ook landelijk, meer op de jeugd komen te liggen. Sinds 1981 organiseert de Stichting Wielerronde Rhenoy ook de Dikke Banden Race.

Het podium van de Rhenoyse Dikke Banden Race 2005, de jonge Fabio Jacobsen met de Miss Rhenoy op de 2e plaats.

Dat de Rhenoyse Dikke Banden Race niet alleen maar een leuke programma vulling is, maar door de jeugd ook serieus wordt genomen, blijkt wel uit de reeks bekende deelnemers die het landelijk én internationaal goed hebben gedaan. Zo is onze huidige wethouder en dorpsgenoot, Rutger van Stappershoef, na zijn deelname aan de Rhenoyse Dikke Banden Race in het semi professionele wielrennen door gegaan als lid van het Bert Story-Piels Cycling team. En ook onze eigen Sven van Vuren werd na de Rhenoyse Dikke Banden Race tot tweemaal toe Nederlands Kampioen Dikke Banden!

Het parcours van de Dikke Banden Race. De nieuwe categorieën rijden alleen in de Kornelis van Wijnenstraat.

Maar de meest in het oog springende deelnemer aan de Rhenoyse Dikke Banden Race is wel de uit ons buurdorp Heukelum afkomstige Fabio Jakobsen, die nu in de Belgische Quickstep formatie rijdt. Hij won overigens zijn Rhenoyse Dikke Banden Race niet… dus er is altijd hoop voor de verliezers!

Nieuw dit jaar…

Dit jaar heeft de organisatie besloten om een nieuw element aan de Dikke Banden Race van Rhenoy toe te voegen: de loopfiets race voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Ook nieuw is de deelname van jeugd uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Deze twee categorieën zullen op een verkort parcours hun race rijden.

De jongens en meisjes van groep 3 en 4 rijden 2 ronden van het bekende parcours. Groep 5 en 6 rijden drie ronden en de jeugd uit groep 7 en 8 leggen het parcours 4x af voor zij over de finish gaan. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie én voor de snelste dame uit die categorie zijn er prachtige bekers te winnen… en natuurlijk de kus van Miss Rhenoy, Sabine van Stappershoef.

Sven van Vuren finisht voor de tweede keer als winnaar in de Rhenoyse Dikke Banden Race 2018.

Inschrijven

Kinderen die willen deelnemen aan de 40ste Rhenoyse Dikke Banden Race kunnen zich kosteloos inschrijven tot drie uur ’s middags in het Dorpshuis ‘De Betuwepoort’ of via:

https://ready2race.teamjumbovisma.nl/dikke-banden-race/.

Tot ziens allemaal op zaterdag 27 mei aanstaande!