Hell van Rhenoy (Veldtoertocht)

Al sinds 1994 organiseert het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy jaarlijks op de 3e zondag in januari de befaamde veldtoertocht “De Tocht der Tochten”.

Iedereen kan hier aan meedoen, jong & oud, mannen & vrouwen. Voor een ieder is er een uitdaging en een passende afstand (27, 35 of 45 km). Er is aan deze tocht geenwedstrijdelement gebonden, de route is volledig voorzien van pijlen en ieder rijdt voor zichzelf op een eigen tempo. Voor de kosten hoef je het niet te laten. De inschrijving bedraagt slechts € 6,- en beschik je over een licentie dan is dit € 4,-. Hiervoor krijgt je een routekaart, koffie/thee en een consumptie onderweg. Na afloop kan men douchen en de fietsen worden afgespoten.

Inschrijven kan ieder jaar op de 3e zondag van januari van 09:00-10:00 uur in dorpshuis de Betuwepoort, Kornelis van Wijnenstraat 1 te Rhenoy. Dit is ook het start- en eindpunt.

De afgelopen jaren is het deelnemersveld steeds verder uitgebreid en komen de deelnemers uit alle delen van het land om in het Betuwse Landschap “De Tocht der Tochten” voor mountainbikers te rijden. De tocht voert over dijken en boerenerven, door weilanden, grienden en het landgoed ‘Mariënwaert’. De rivier ‘De Linge’, die als een slang kronkelt door het Betuwse landschap, zal regelmatig in het gezichtsveld komen van de rijders. Op landgoed Mariënweardt zal het rustpunt worden ingericht en hier kan men genieten van een kop koffie of thee, even uitrusten, fiets afspuiten en vervolgens de tocht vervolgen.

Als de rijders zijn teruggekeerd, is er gelegenheid om te douchen, de fietsen af te spuiten en even bij te komen onder het genot van een kop koffie en tegelijkertijd te genieten van de foto’s die tijdens de tocht gemaakt zijn en op een groot scherm vertoond worden.

Als je meerijdt of als toeschouwer het spektakel van dichtbij wilt meemaken, houd dan de volgende gedragsregels in de gaten:
• Fiets alleen daar waar het is toegestaan.
• Respecteer de natuur: plant en dier.
• Fiets in kleine groepjes.
• Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk.
• Benader drukke/gevaarlijke locaties stapvoets.
• Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond.
• Maak geen onnodig lawaai.
• Laat geen afval achter.

“De Tocht der Tochten”, een must voor elke mountainbiker!!!

Links:
– www.mountainbike.nl
– www.wtcculemborg.nl