Stichting Wielerronde Rhenoy

De Stichting Wielerronde van Rhenoy organiseert elk jaar meerdere wielerevenementen in het dorp.

Wielerronde eind mei
Op de laatste zaterdag in mei wordt de wielerronde van Rhenoy verreden. Hieraan nemen elk jaar vele (inter)nationale bekende wielrenners deel en gedurende de dag wordt gereden in verschillende klassen. De Wielerronde wordt op de laatste dag van de jaarlijkse Rhenoyse feestweek verreden en deze week wordt zaterdag ’s avonds afgesloten met een groots feest. Klik hier voor meer informatie over de wielerronde.
De dag start traditie getrouw met de Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd van Rhenoy en omstreken. Hieraan kunnen kinderen met ‘gewone fietsen’ deelnemen. Klik hier voor meer informatie over de Dikke Banden Race.

Veldtoertocht in januari
Al sinds 1994 organiseert het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy op de 3e zondag in januari de befaamde veldtoertocht “De Tocht der Tochten”. Dorpshuis De Betuwepoort is het startpunt en de welkome thuisbasis voor de sportieve rijders. De tocht voert over dijken en boerenerven, door weilanden, grienden en het landgoed Mariënwaert. De rivier De Linge, die als een slang kronkelt door het Betuwse landschap, zal regelmatig in het gezichtsveld komen van de rijders. Iedereen met een mountainbike kan meedoen en de route is van pijlen voorzien.
Klik hier voor meer informatie over de veldtoertocht.

Aankomst Ronde van Nederland
Maar liefst drie keer (in de jaren 1995, 2000 en 2005) wist het bestuur Rhenoy op de kaart te zetten als finishplaats voor een etappe in Olympia’s Tour.

Contact: wielerronde@rhenoy.info